Халачев ЕООД

/ Начало / Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Как става разплащането при покупка на апартамент?

Халачев ЕООД предлага гъвкава схема на разплащане, съобразена с желанията и възможностите на всеки клиент. Плащанията се осъществяват по банков път, като отделните вноски и срокове са предмет на договаряне.

Какъв процент обезщетение от РЗП предлагате на собствениците на парцели?

Обезщетението, изразено като процент от РЗП на сградата зависи от множество фактори, без отчитането на които всеки отговор би бил прибързан. Като такива могат да бъдат посочени: вида и предназначението на бъдещата сграда(жилищна, административна и т.н.), процентът идеални части, съотнесен към РЗП, предпочитания на собствениците на имота и др. В случай, че сте собственик на парцел и желаете да получите конкретно предложение, можете да се свържете с нас за да насрочим среща в удобно за вас време.

Ако закупя апартамент от вас, колко кв.м. ще бъдат общите части?

Общите части не представляват определена площ от РЗП на сградата, а идеални части, които се изчисляват по определен нормативен ред. За всеки недвижим имот в дадена сграда, размерът на идеалните части зависи освен от РЗП на сградата и имота и от други фактори, като изложение, етаж, разпределение и др.

Мога ли да ползвам банков кредит за покупка на недвижим имот?

Да. Можете да ползвате банков кредит на предпочитана от Вас банка. Халачев ЕООД може да окаже необходимото съдействие на банката или да Ви преопоръча банка, с която има установени делови отношения.

Банката иска акт. 15 за да ми отпусне кредит за ново строителство. Какво означава това?

Т. нар. „акт. 15” практически означава построена сграда. За новостроящи се сгради такъв документ не е възможно да бъде издаден до приключване на строителството. По всяка вероятност банката ви е предложила ипотечен кредит срещу обезпечение на вече завършено ново строителство.